December 2015

Artikel

Dyslectici denken anders
Beelddenker versus Taaldenker

 

Website

Moeite met redactiesommen? Op www.redactiesommen.nl kun je zelf redactiesommen uitprinten vanaf groep 4 tot en met midden groep 7. De sommen kun je steeds vernieuwen, en ook de antwoorden kun je afdrukken.

Leesboeken voor zwakke of onwillige lezers

Makkelijk lezen met lage AVI
Juist voor kinderen met een leesachterstand is het belangrijk dat ze plezier hebben in het lezen, waardoor ze meer gaan lezen. Het valt niet altijd mee om zwakke of onwillige lezers aan het lezen te krijgen. Boffin Boy lukt dat wel! De strakke strips in mangastijl zitten vol maffe karakters en fantasierijke plots die deze lezers blijven boeien tot het eind. Of, zoals leesspecialist Netty van Kaathoven schreef na haar eindredactie: “Door de humor en de vele mooie tekeningen is Boffin Boy erg geschikt voor kinderen die graag beeldverhalen lezen. En voor iedereen die niet zo graag of goed leest!”
Speciaal ontwikkeld voor ‘makkelijk lezen’ en voorzien van het Makkelijk Lezen-keurmerk! Het clibniveau is 5, de avi-range van de serie is E4-E5.

Kinderen met een leesachterstand hebben vaak het probleem dat ze geen leuke boeken kunnen vinden. De boeken op hun leesniveau zijn te kinderachtig voor hun leeftijd. Hierdoor wordt hun leesmotivatie steeds minder. Omdat Boffin Boy stuk voor stuk spannende verhalen biedt met geweldig tekenwerk erbij, raken uw leerlingen geboeid en lezen graag een volgend deel.

Strips met aandacht voor woordenschat en een logische verhaallijn
Rick Shaw speelt de hoofdrol in de verhalen van Boffin Boy. Hij is een 13-jarige whizzkid die alles weet over computers en wetenschap. Zijn vaardigheden gebruikt hij om het kwaad te bestrijden. In tegenstelling tot normale strips is er rekening gehouden met de woordkeuze en woordenschat. De verhaallijn zit logisch en helder in elkaar.

Een overzichtelijke lay-out is het halve werk
De boeken zijn in een handig formaat opgemaakt. In de lay-out is rekening gehouden met lettertype en -grootte. De verhouding tussen tekst en beeld is zeer overzichtelijk. De gele achtergrond van de tekstballonnen en bijschriften helpt dyslectische kinderen met het beter lezen en begrijpen van de tekst. De illustraties zijn levendig en kleurrijk. De manga tekenstijl is bij veel kinderen populair en kennen ze van tv (o.a. Pokémon, Totally Spies, Dragon ball Z).

Voor wie is Boffin Boy geschikt?
De avonturen van Boffin Boy zijn geschikt voor leeszwakke leerlingen in groep 6/7/8.

Waaruit bestaat de serie Boffin Boy?
Serie 1 van Boffin Boy bestaat uit zes stripboeken:

  • Boffin Boy en de tempels van Mars, avi E4
  • Boffin Boy en het woud van de Ninja, avi E4
  • Boffin Boy en de ijsgrotten van Pluto, avi E4
  • Boffin Boy en de rotsmannen, avi M5
  • Boffin Boy en de speurtocht naar wijsheid, avi M5
  • Boffin Boy en de dodelijke zwerm, avi E5

Het clib-niveau begrijpend lezen is 5

Meer informatie of te bestellen op www.schoolsupport.nl/Boffin+Boy